LA CASTANYADA I LA TARDOR

S'acosta la festa de la Castanyada i amb ella parlem i ens endinsem en la tardor. 
Fa uns dies que el temps és diferent i també ens n'hem adonat que no hi ha la mateixa llum... 
Hem dedicat gaire bé una setmana a parlar una mica de la tardor, a entendre què és això de la celebració de la Castanyada, Tots Sants i les altres tradicions com el Halloween.

Al llarg d'aquests dies hem fet multiplicacions de tardor, hem vist un reportatge de les tradicions de Catalunya i altres països, hem fet una sessió experimental mitjançant les percepcions a través dels nostres sentits amb fruits de tardor, hem treballat el vocabulari relacionat amb aquesta època de l'any, hem conegut la tipologia textual de la recepta de cuina fent tècniques de treball cooperatiu, i poc a poc, han anat passant els dies fins arribar el dia 31  d'octubre: la Castanyada. 

El dia abans, per preparar-nos per aquesta festa la iaia de la Sara Montoya DE SORPRESA ens ha vingut a visitar!!! Ens hem quedat tots ben parats perquè ningú s'ho esperava... ni la Sara ni la mama de la Sara!!! La Mª Angels ens ha explicat un conte de la Castanyera i la tardor i s'ha vestit com a tal. A més a més, amb molt d'amor, ha preparat unes bossetes amb castanyes cuites per a tots els nens i nenes de tercer. Els alumnes li han fet preguntes sobre la Castanyada que ella vivia quan era nena... quantes diferències! 

Finalment i amb aquest esmorzar tan poc esperat hem sortit al pati després de què cadascun de nosaltres li haguès donat un petò. 

MOLTES GRÀCIES IAIA DE LA SARA!!! 
Ara sí, el dia següent vam començar a celebrar a la nostra manera LA CASTANYADA a l'escola. Després de tornar del pati vam fer panellets a la classe... i ens ho vam passar SUPER BÉ. Mireu quina pintassa!!!Per la tarda vam inventar-nos minirrelats, elaborats en parelles i tan sols amb 7 minuts sobre Tots Sants i la Castanyada. I SÍ!!! Els vam llegir i ens vam fer un tip de riure!!! Què divertit!!!

Després d'això vam reunir-nos amb els nens i nenes de 4rt al pati per menjar castanyes, beure suc, cantar "La Castanyera" i jugaaaaaaaaaaaaar!!!

Quin dia tan llarg i emocionant!


No hay comentarios:

Publicar un comentario